Javna nabava

DATA LINK d.o.o.
Blajburških žrtava 16, 43000 Bjelovar

Telefon: +385 (0)43 211 111

Fax: +385 (0)43 211 100

Mail: info@datal.com

VIŠE

Novosti i događaji

Utorak, 26.11.2019EUROPORT Rotterdam vodeći sajam za specijalna plovila i opremu

EUROPORT Rotterdam vodeći sajam za specijalna plovila i opremu

Data Link je po prvi puta sudjelovao kao izlagač na sajmu Europort Rotterdam, sajmu koji je specijaliziran za opremanje luka I brodogradilišta.

Izlaganje na Europortu je sufinancirano sredstvima koje je osiguralo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, a bespovratna sredstva su dio projekta iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova referentni broj Ugovora KK.03.2.1.16.0046.

Cilj izlaganja je jačanje međunarodne konkurentnosti tvrtke DATA LINK olakšanim prezentiranjem proizvoda na inozemnom tržištu.

Ovo je prvo u nizu planiranih predstavljanja na sajmovima u Europi I šire koje je financijski poduprto ovim projektom ,a vrlo je značajno jer omogućuje pristup novim tržištima na kojima je tvrkti potrebna šira mreža distributera I kupaca.

Ponedjeljak, 28.10.2019Potpisan novi ugovor za bespovratna sredstva

Privremena sigurnosna LED rasvjeta na međunarodnom tržištu

Data Link je potpisao novi ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Privremena sigurnosna LED rasvjeta na međunarodnom tržištu”

Potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sa Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije ostvarujemo pravo na bespovratna sredstva za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. pod nazivom „Privremena sigurnosna LED rasvjeta na međunarodnom tržištu“.

Ugovor je potpisan 04.06.2019., referentni broj Ugovora je KK.03.2.1.16.0046, vrijednost projekta je 394.177,79 HRK, od čega su bespovratna sredstva 268.843,89 HRK, a projekt se provodi od 27.05.2019 – 26.11.2020.

Cilj projekta je jačanje međunarodne konkurentnosti tvrtke DATA LINK d.o.o. olakšanim predstavljanjem proizvoda na inozemnom tržištu.

Kontakt osoba za više informacija je Rinalda Petani-Pažin – rinalda@datal.com

www.strukturnifondovi.hr

Četvrtak, 11.04.2019DATA LINK na međunarodnoj izložbi vojne industrije - ASDA 2019.

Tvrtka DATA LINK po drugi puta sudjeluje i izlaže na Jadransko vojnoj i zrakoplovnoj izložbi i konferenciji - Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference – ASDA 2019. u Splitu.

Uz brojne međunarodne izlagače i proizvođače naoružanja i vojne opreme DATA LINK će se predstaviti sa programom protueksplozivne LED rasvjete koja je primjenjiva u zonama sa visoko zapaljivom atmosferom. U prostorima za skladištenje eksplozivnih tvari, prostorima za proizvodnju i delaboraciju eksplozivnih tvari te u prostorima za ispitivanje, punjenje i skladištenje plina i goriva.

Utorak, 18.12.20182018 godina u DATA LINK-u

2018. godina u DATA LINK-u

Zadovoljan team DATA LINK-a je uz prigodno druženje obilježio kraj 2018. godine. Iza nas su brojni uspješno realizirani projekti u brodogradnji i u elektronici.

Uz neke nove značajne klijente poput tvrtke Dubai Dry Dock World  nastavili smo suradnju s brodogradilištem Viktor Lenac, našim najvećim i najuspješnijim brodogradilištem, brodogradilištem Tehnomont iz Pule, njemačkim brodogradilištem Pella Sietas i drugima.

Započeli smo suradnju s tvrtkom GIFAS, značajnim europskim distributerom na području profesionalne rasvjete za brodogradlišta, njemačkom tvrtkom Tecco Internacional, tvrtkom Maxibel iz Nizozemske i proširili distributorsku mrežu na nova tržišta Ujedinjenih arapskih emirata te europska tržišta Italije, Danske, Španjolske, Poljske i Francuske.

U dijelu OEM proizvodnje LED rasvjete i ove godine smo nastavaili suradnju s tvrtkom InterLED Lighting iz Velike Britanije.

Za tvrtke TDK Croatia i SELK i dalje uspješno isporučujemo proizvode iz domene automatizacije u procesima proizvodnje.

Za tvrtku je značajno proširenje poslovanja na djelatnosti sastavljanja elektroničkih sklopova za druge tvrtke (pick & place) u kojem leži ogroman potencijal u budućnosti. Započeli smo suradnju s tvrtkom E-lighting Hungary, a planovi su nastavak suradnje i otvaranje novih tržišta u ovom segmentu.

2019. godinu dočekujemo s pripremom novih projekata i velikim potencijalom za daljnji razvoj.

Svim poslovnim partnerima i suradnicima želimo čestit Božić i sretnu Novu godinu!

Srijeda, 24.10.2018DATA LINK na međunarodnoj izložbi ADIPEC 2018.

DATA LINK će drugu godinu za redom izlagati na međunarodnoj izložbi ADIPEC - Abu Dhabi International Petroleum Exhibition & Conference od 12 – 15 Studenog 2018.

Naglasak na izložbi će biti na predstavljanju protueksplozivnog programa rasvjete namijenjenog upravo offshore inustriji i industriji nafte i plina.

Izložba ADIPEC jedna je od najvažnijih i najutjecajnijih naftnih i plinskih događaja u svijetu koji okuplja najznačajnije sudionike i stručnjake iz industrije kako bi razmijenili svoja znanja, ekspertize i ideje o budućnosti i napretku energetskog sektora.

Posjetite nas u hali 14, štand 14280. 

Četvrtak, 16.08.2018SMM Hamburg

I ove godine svoj program LED prijenosne radne rasvjete izlažemo na vodećem međunarodnom sajmu pomorske industrije - SMM Hamburg.

SMM HAMBURG će ugostiti preko 2.100 izlagača i više od 50.000 posjetitelja iz cijelog svijeta.

Posjetitelji i izlagači će tijekom sajma imati priliku predstaviti svoje najnovije tehnologije te dobiti informacije iz prve ruke o najnovijim proizvodima, inovacijama, trendovima i uslugama.

Vidimo se na izložbi!

Srijeda, 09.05.2018Dani otvorenih vrata EU projekata u DATA LINKU

Dani otvorenih vrata EU projekata u DATA LINKU

U skolpu Dana otvorenih vrata EU projekata koji se održavaju na inicijativu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u tvrtci Data Link jučer je održana prezentacija namjenjena svim zainteresiranim poduzetnicima i ostalima s područja Županije.

Tom prilikom, prezentirali smo ukupno pet uspješno realiziranih EU projekata, pozitivne učinke, izazove i dosadašnja iskustva u provedbi projekata.

Posjetitelji su imali priliku obići proizvodni pogon, ukratko se upoznati s vrstama proizvoda, procesom proizvodnje, tržištima na koje se proizvodi plasiraju te planovima za budućnost.

Tvrtka Data Link od 2014. godine aplicira projekte na programe strukturnih fondova EU.
Strukturni fondovi financiraju projekte koji odgovaraju prioritetima Kohezijske politike europske unije, čime Hrvatska kao manje razvijena zemlja EU dobiva priliku povećati svoju konkurentnost na inozemnom tržištu.

Dani otvorenih vrata EU projekata u DATA LINKU

Ponedjeljak, 12.03.2018Potpisan ugovor „Certifikacija LED Svjetiljki“

Potpisan ugovor „Certifikacija LED Svjetiljki“

Tvrtka DATA LINK d.o.o. je potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sa Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije ostvarila pravo na bespovratna sredstva za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. pod nazivom Certifikacijom proizvoda do tržišta. Ugovor je potpisan 12.03.2018.

Riječ je o projektu “Certifikacija LED svjetiljku, referentni broj Ugovora: KK.03.2.1.08.0056

Vrijednost projekta: 387.404,71 HRK

Bespovratna sredstva: 256.580,00 HRK

Provedba projekta od 01.03.2018. – 31.01.2019.

Cilj: jačanje međunarodne konkurentnosti tvrtke DATA LINK d.o.o. certifikacijom vlastitih proizvoda i usklađivanjem s EU normama.

Kontakt osoba za više informacija je Rinalda Petani-Pažin – rinalda@datal.com

www.strukturnifondovi.hr

Ponedjeljak, 05.02.2018Odobrena sredstva za projekt „ Zaokruživanje proizvodne linije za protu-eksplozivnu rasvjetu“

Zaokruživanje proizvodne linije za protu-eksplozivnu rasvjetu

Tvrtka DATA LINK d.o.o. je potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sa Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije ostvarila pravo na bespovratna sredstva za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. Ugovor je potpisan 31.10. 2017.

Riječ je o projektu „ Zaokruživanje proizvodne linije za protu eksplozivnu rasvjetu, referentni broj Ugovora: KK.03.2.1.06.0305.

Vrijednost projekta: 328.320,00 HRK

Bespovratna sredstava: 170.588,00 HRK

Provedba projekta od 01.05.2018.

Cilj: jačanje konkurentnosti tvrtke DATA LINK d.o.o. proširenjem proizvodnih kapaciteta – zaokruživanjem proizvodne linije za proizvodnju strateškog proizvoda EX GALA  LED.

Kontakt osoba za više informacija je Rinalda Petani-Pažin – rinalda@datal.com

http://www.strukturnifondovi.hr/

Četvrtak, 28.09.2017Završen projekt „ Informatizacija proizvodnje tvrtke DATA LINK d.o.o“  financiran iz Europskog fonda

 Informatizacija proizvodnje tvrtke DATA LINK d.o.o

Projekt IKT financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj  pod nazivom „Informatizacija proizvodnje tvrtke DATA LINK d.o.o“, završio je 2. rujna 2017.godine.

Ukupna vrijednost provedenog projekta iznosi 837.749,30 kuna,  od čega je bespovratno dodijeljeno  578.504,63 kuna, a projekt je vođen s referentnim brojem Ugovora: KK.03.2.1.03.0199.

Tvrtka je ovim EU projektom poboljšala razine učinkovitosti i produktivnosti kroz ulaganje u materijalnu i nematerijalnu imovinu potrebnu za uvođenje novih i poboljšanje postojećih IKT rješenja koja će modernizirati poslovanje, optimizirati poslovne procese, integrirati poslovne funkcije, učinkovito organizirati tijek rada, poboljšati interakcije s klijentima i dobavljačima te poboljšati tržišni položaj tvrtke i povećati konkurentnost i učinkovitost poslovanja.

Kontakt osoba za više informacija je Rinalda Petani-Pažin – rinalda@datal.com

http://www.strukturnifondovi.hr/

Srijeda, 17.05.2017Nastavak suradnje s Uljanik grupom

DATA LINK i Uljanik grupa nastavili su uspješnu suradnju i projekt kojim brodogradilišta Uljanik grupe, 3. MAJ iz Rijeke te Uljanik brodogradilište iz Pule u potpunosti prelaze na GalaLED sustav prenosive radne rasvjete u svim svojim budućim projektima brodogradnje.

Potpisom ugovora krenula je nova isporuka od pet tisuća komada GalaLED svjetiljki sa pripadajućim sustavom kabliranja. Time Uljanik grupa potpuno prelazi na GalaLED rasvjetu.

Financiranje projekta osigurala je HEP ESCO tvrtka koja je s Uljanik grupom sklopila ugovor o ESCO modelu financiranja iz uštede električne energije.

Osim ušteda u utrošku električne energije, korištenjem GalaLED rasvjete, Uljanik postaje usklađen s najvišim sigurnosnim standardima, smanjuje vrijeme i ostale resurse potrebne za postavljanje sustava privremene energetike na svojim gradnjama te se svrstava u sam vrh u modernizaciji radnih procesa u brodogradnji.

Srijeda, 17.05.2017GalaLED 24VAC prijenosna radna svjetiljka

Vodeći će se misijom tvrtke za kontinuiranim rastom, razvojem i napretkom, stručni tim inženjera i inovatora DATA LINK-a razvio je i proizveo novi model GalaLED prijenosne sigurnosne radne rasvjete koja radi na sigurnosnom naponu od 24VAC.

Novi model GalaLED 24VAC sa superiornim tehničkim i mehaničkim performansama primjenjiv je u brojnim industrijama poput brodogradnje, remonta, građevine, vojske te ostalih industrijskih sektora kojima je potrebna efikasna, lagana rasvjeta, male težine – 0,45kg, zanemarive energetske potrošnje – 9W, ali sa izuzetnim svjetlosnim tokom ~ 1000lm, mogučnošću napajanja iz više izvora električne energije te sa viskom mehaničkom zaštitom – IP66, IK10.

Svjetiljka se vrlo brzo i jednostavno spaja na provodni kabel pomoću jednostavne spojnice, te se lampe spajaju u liniju u tzv. sustav parangala. GalaLED 24VAC dostupna je za narudžbu odmah.

Srijeda, 17.05.2017DATA LINK na međunarodnim izložbama

Tijekom posljednjih mjeseci tvrtka DATA LINK sudjelovala je kao izlagač i kao posjetitelj na tri velike međunarodne izložbe koje pokrivaju industrije brodogradnje, nafte i plina te industriju vojske i vojne opreme.

Na međunarodnoj izložbi u Italiji “Offshore Mediterranean Conference & Exhibition” i na “Međunarodnom znanstveno-stručnom susretu stručnjaka za plin” u Opatiji, kao novi proizvod, predstavljena je protueksplozivna prijenosna LED svjetiljka – Ex GalaLED namijenjena za primjenu u opasnim prostorima sa zapaljivim plinom i prašinom.

Na vojnom sajmu Adriatic Sea Defense & Aerospace u Splitu uz Ex GalaLED svjetiljku predstavljena je GalaLED 112, prijenosna sigurnosna rasvjeta koja se koristi za hitne intervencije i izvanredne situacije. Oba proizvoda pobudila su veliko zanimanje kod brojnih potencijalnih klijenata te se očekuje proboj na nova tržišta i početak novih uspješnih suradnji.

Osim spomenutih izložbi, DATA LINK je sudjelovao na NOR – SHIPPING međunarodnoj pomorskoj izložbi u Oslu te će do kraja 2017. sudjelovati na izložbama Europort Rotterdam u Nizozemskoj i Adipec u Abu Dhabiju.

Četvrtak, 16.03.2017Odobrena bespovratna sredstva za projekt „Informatizacija proizvodnje tvrtke DATA LINK d.o.o.“

Informatizacija proizvodnje tvrtke DATA LINK d.o.o.

Tvrtka DATA LINK d.o.o. je potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sa Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije ostvarila pravo na bespovratna sredstva za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. Ugovor je potpisan 3. Ožujka 2017.

Riječ je o IKT projektu „Informatizacija proizvodnje tvrtke DATA LINK d.o.o.“, referentni broj Ugovora: KK.03.2.1.03.0199, koji će se financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a čija ukupna vrijednost iznosi 830.666,25 HRK od čega dodijeljena bespovratna sredstva iznose 598.079,70 HRK.

Svrha projekta „Informatizacija proizvodnje tvtke DATA LINK d.o.o.“ je poboljšanje razine učinkovitosti i produktivnosti tvrtke DATA LINK d.o.o. kroz ulaganje u materijalnu i nematerijalnu imovinu potrebnu za uvođenje novih i poboljšanje postojećih IKT rješenja. Nova IKT rješenja će modernizirati poslovanje, optimizirati poslovne procese, integrirati poslovne funkcije, učinkovito organizirati tijek rada, poboljšati interakcije s klijentima i dobavljačima te poboljšati tržišni položaj tvrtke i povećati konkurentnost i učinkovitost poslovanja.

Kontak osoba za više informacija je Rinalda Petani-Pažin – rinalda@datal.com

http://www.strukturnifondovi.hr/

Srijeda, 15.03.2017SCARA robot Toshiba na Visokoj tehničkoj školi u Bjelovaru

SCARA robot Toshiba

Kao dio projekta „Pametna tvornica VTŠBJ“ i nastavka partnerstva te dugogodišnje uspješne suradnje između tvrtke DATA LINK i Visoke tehničke škole u Bjelovaru, studentima, mentorima i nastavnicima škole je na korištenje ustupljen pravi industrijski SCARA robot Toshiba.

Na SCARA robotu i njegovoj pratećoj opremi, studenti će biti u mogućnosti samostalno izrađivati seminare, raditi na projektima te odrađivati završne studentske radove.
Znanja koja će pritom steći potpuno su primjenjiva u bilo kojoj proizvodnoj tvrtki, poput tvrtke DATA LINK, koja ima skladišta materijala, proizvode, proizvodne kapacitete te mehanizme praćenja i kontrole napretka i kvalitete.

Tvrtka DATA LINK zajedno sa svojim vlasnikom i direktorom g. Darkom Crhom i njegovim suradnicima već dugi niz godina aktivno sudjeluje u stvaranju i unapređivanju kvalitete rada i programa Visoke tehičke škole u Bjelovaru.
DATA LINK kontinuirano doprinosi razvoju škole i podizanju kompetencija studenata VTŠBJ te od početka nerijetko stipendira i zapošljava njezine studente.

Studentima, nastvnicima i mentorima Visoke tehničke škole u Bjelovaru želimo uspješno korištenje SCARA robota Toshiba te usvajanje novih tehnologija.

Ponedjeljak, 24.10.2016Viktor Lenac proslavio 120 godina uspješnog poslovanja

Najveće hrvatsko remontno brodogradilište Viktor Lenac prošlog je tjedna proslavilo veliku objetnicu, 120 godina uspješnog poslovanja. Viktor Lenac, koji je ujedno i naš značajan dugogodišnji klijent, tijekom godina se etablirao kao važna točka na svjetskoj karti vodećih remontnih brodogradilišta. Čestitamo našem partneru te se radujemo daljnjoj suradnji u narednom period. Viktor Lenac - 120 godina jači od mora!
 

Ponedjeljak, 12.09.2016DATA LINK predstavio nove proizvode na međunarodnom sajmu SMM Hamburg

U Hamburgu je tijekom prošlog tjedna održana vodeća europska izložba brodograđevne industrije gdje je kao izlagač sudjelovala i tvrtka DATA LINK s novim proizvodima iz područja profesionalne radne rasvjete za brodogradnju i offshore industriju.

SMM Hamburg jedan je od najvažnijih sajmova pomorstva i brodogradnje u svijetu, ujedno i najveći europski sajam namijenjen proizvođačima u brodogradnji i pomorstvu. Na sajmu je sudjelovalo više od 2 200 izlagača iz 66 zemalja. Njemačka kancelarka Angela Merkel šesti je put bila pokroviteljica sajma.

Nastup hrvatskih tvrtki organizirala je Hrvatska gospodarska komora na zajedničkom izložbenom prostoru. Osim DATA LINK-a predstavila su se brodogradilišta Uljanik, Brodosplit, Brodotrogir te proizvođači brodske opreme - Končar Generatori i motori, Indi metal, Elka, Adriawinch, Adriadiesel, MPD Tvornica pumpi i tvrtka ACM-JEK.

Ponedjeljak, 11.07.2016Gala LED privremena radna rasvjeta u Shipbuilding Industry Magazinu

Ugledna Nizozemska izdavačka kuća Yellow & Finch Publishers koja u svojim dvomjesečnim publikacijama obrađuje teme iz svijeta maritimne industrije, industrije brodogradnje i remonta brodova, offshore industrije te lučke i super yacht industrije, objavila je stručni dvostrani editorijal na temu Gala LED prenosive sigurnosne radne rasvjete.

Kao osnova za objavu editorijala uzete su u obzir najveće komparativne prednosti i jedinstvene tehničke karakteristike proizvoda kao i studija slučaja napravljena u najvećem hrvatskom remontnom brodogradilištu Viktor Lenac gdje se Gala LED sustav radne rasvjete koristi već dulje od godinu dana.

Objavljeni editorijal na nepristran i vrlo objektivan način prikazuje jedinstvene karakteristike Gala LED rasvjete kao i njezinu inovativnu tehničku izvedbu i napredne operativne preformanse. Kao podkrijepa za stručnost editorijala upotrijebljeni su podaci i brojke iz studije slučaja koja prikazuje financijsku analizu ušteda ostvarenih uslijed korištenja Gala LED sustava radne rasvjete tijekom trajanja procesa remonta u brodogradilištu Viktor Lenac.

Editorijal Gala LED prenosive radne rasvjete

Izvor: http://www.ynfpublishers.com/shipbuilding

Petak, 08.07.2016DATA LINK završio je projekt u okviru Javnog poziva za Jačanje konkurentnosti prerađivačke inustrije

31.05.2016. godine tvrtka DATA LINK završila je nabavu opreme prema ugovoru sa agencijom HAMAG – BICRO o dodjeli bespovratne potpore odobrene u okviru Javnog poziva za Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije KLASA: 302-01/15-01/03 UBROJ: 567-10-15-3.

Spomenutom potporom nabavljen je uređaj za numeričku obradu kablova. Odobrena bespovratna sredstva su iskorištena u cijelosti.

Iznos projekta je 422.400,00 kn, a odobrena su bespovratna sredstva  u iznosu 211.548,23 kn.

Utorak, 21.06.2016DATA LINK na međunardonim sajmovima maritimne industrije

Predstavnici tvrtke DATA LINK sudjelovali su na dva međunarodna sajma brodogradnje gdje su predstavljeni proizvodi sigurnosne radne LED rasvjete namijenjene sektoru brodogradnje i remonta brodova - Gala LED

Sajam Navalia, održan od 24. do 26. svibnja, izložba je koja se održava svake dvije godine u španjolskom gradu Vigo te na kojoj svoje mogućnosti i dostignuća predstvaljaju brodogradilišta pretežno iz španjolske pokrajne Galicije.

Od 6 do 10. lipnja u Grčkoj, u gradu Ateni održan je sajam “Posidonia 2016” koji je na jednom mjestu okupio najznačajnije svjetske tvrtke iz sektora maritimne industrije. Osim brojnih europskih tvrtki na tom sajmu sudjelovale su mnoge velike kompanije iz Južne Koreje, Japana, Singapura, Kine, Čilea, Brazila i Australije.

Osim izložbenog dijela, na ovim događajima održane su i konferencije, seminari, tehničke radionice te B2B sastanci između zainteresiranih tvrtki. Gala LED profesionlana LED rasvjeta za brodogradnju i ovom prlikom pobudila je veliko zanimanje brojnih brodogradilišta, distributera te kompanija snabdjevača brodske opreme.

 
Ulaganje u budućnost