U drugoj fazi IRI projekta, takozvanom Eksperimentalnom razvoju, napravljene su planom predviđene aktivnosti testranje elektronika s PTC grijačima za ekstremno niske temperature (TRL5).

Tijekom ove faze projekta razvijena je elektronika za kontrolu grijača u protueksplozijskim svjetljkama. Izvršeni su testovi elektronike koja je u postojećem obliku izvedena za potrebe testranja, dok će kasnije biti konstrukcijski prilagođena određenom specifičnom tipu svjetljke.

Elektronika omogućuje startanje LED drajvera svjetljke na izrazito niskim temperaturama od -500C bez poteškoća. Ugradnja ovakvog sklopa će biti opcionalna i korisistit će se samo u svjetljkama predviđenim za rad na ekstremno niskim temperaturama, za čime će na kraju tržište pokazati da li postoji stvarna potreba.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost DATA LINK d.o.o.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Šifra projekta: KK.01.2.1.02.0180
Naziv poziva: Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga proizašlih iz istraživačko-razvojnih aktivnosti – faza II

Početak provedbe: 17.08.2020.
Kraj provedbe: 17.08.2023.
Trajanje provedbe (mjeseci): 36
Ukupno prihvatljivi troškovi (kn): 5.815.702,08 kn
Ukupne potpore (kn): 3.891.523,69 kn

Kontakt osobe za više informacija su Darko Crha (tehnička pitanja) i Rinalda Petani Pažin (ostala pitanja) koje možete kontaktirati putem kontakt obrasca ili telefonom iz rubrike Kontakt.

Dodatne informacije o sredstvima mogu se dobiti na stranicama Strukturnih fondova (www.struktrunnifondovi.hr  ) i Operativnog programa Konkurentnost i kohezija (https://struktrunnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/ op-konkurnternost-i-cohesion/  

IRI Razvojni projekt - modularni reflektor otporan na eksploziju, faza eksperimentalnog razvoja